باسکول چیست؟

باسکول چیست ?

باسکول چیست؟ در این مطلب قصد داریم تا تمامی اطلاعات مورد نیاز در این مورد را در اختیار شما قرار دهیم تا به دید بهتری در مورد باسکول و اهمیت آن در صنایع مختلف برسید. امروزه نیاز بالایی به استفاده از این مدل محصولات در صنایع وجود دارد و توزین بخش مهمی از فرآیندهای تولید، انبارداری و توزیع کالا است.

باسکول وسیله‌ای است که با استفاده از آن می‌توان وزن اجسام را اندازه گیری کرد، در واقع باسکول همان ترازو است با این تفاوت که برای اندازه گیری وزن اجسام بسیار سنگین استفاده می‌شود. این دستگاه‌ دارای بخش‌ مکانیکی و الکترونیکی است. محصولات جدیدتر دارای سیستم کامپیوتری نیز هستند تا تجربه کاربری بهتری را در اختیار مشتری قرار دهند.

جدول محتوا

تصویر شماتیک باسکول جاده ای

باسکول چیست؟

کمیت وزن در شرایط مختلف باید توسط یک دستگاه اندازه گیری شده و بصورت اعداد دیجیتال نمایش داده شود. این اندازه گیری نیازمند استفاده از یک بخش مکانیکی است که توسط آن نیروی وزن به بخش الکترونیکی یعنی حسگر لودسل منتقل می‌شود. لودسل یا حسگر وزن است که وزن را اندازه گیری کرده و سیگنال آن توسط یک برد الکترونیکی به عدد وزن تبدیل می‌شود.

در نهایت، این اطلاعات در فرآیند خاصی پردازش شده و به صورت دیجیتالی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. امروزه، شرایط برای رسیدن به دقت بالا و در اختیار داشتن سریع داده‌ها فراهم است و در یک چشم به هم زدن می‌توان توسط باسکول عملیات وزن کردن را انجام داد.

انواع باسکول چیست؟

انواع باسکول چیست؟ در این بخش قصد داریم تا انواع باسکول بر اساس محل استفاده را معرفی کنیم.

باسکول ها و ترازو ها در گذشته بصورت تمام مکانیکی تولید می‌شدند، ساختار آنها بر اساس شاهین بود و اندازه گیری وزن بر اساس وزنه های قرار گرفته روی شاهین انجام می‌شد. این نوع باسکول ها بعضا بصورت عقربه ای وزن را نمایش می‌دادند.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی های اندازه گیری، باسکول‌های مکانیکی به باسکول های نیمه الکترونیکی و در حال حاضر به باسکول‌های تمام الکترونیکی تبدیل شدند. در باسکول های تمام الکترونیک یا دیجیتال، شاهین بندی مکانیکی و وزنه اندازه گیری کنار گذاشته شد و سازه باسکول به طور کامل بر روی سنسورهای وزن قرار گرفت. باسکول های دیجیتال مجهز به یک نمایشگر دیجیتال هستند که عدد وزن را بصورت دقیق نمایش می دهد.

امروزه کارکردهای متنوعی از این محصولات وجود دارد و با توجه به نحوه وزن کشی و ظرفیت توزین، تنوعی از باسکول ها در دسترس است.

باسکولت صنعتی یا فروشگاهی

باسکول‌های صنعتی و فروشگاهی با توجه به پایین بودن ظرفیت اندازه گیری با نام باسکولت هم شناخته می شوند. این تجهیز برای کاربردهای روزمره  مانند اندازه گیری وزن مواد ورودی در یک فروشگاه یا کارخانه استفاده می‌شوند. دقت و سرعت بالایی برای این مدل محصولات وجود دارد و همه چیز در آن‌ها به صورت دیجیتالی انجام خواهد شد.

باسکول نفرکش یا باشگاهی

یکی از کاربردهای باسکول برای اندازه گیری وزن انسان است. این نوع باسکول در باشگاه‌ها، مجموعه‌های ورزشی و بیمارستان ها پر کاربرد است. این محصولات دارای مانیتور باکیفیت هستند تا به صورت آنی اطلاعات مورد نیاز وزن را در اختیار کاربر قرار دهند.

باسکول آویز

باسکول آویز یکی از تجهیزات قابل حمل یا پرتابل است که آن را می‌توان در جایی ثابت به صورت عمودی نصب کرد. باسکول آویز برای اندازه گیری وزن بصورت کششی استفاده می شود. از این مدل باسکول در تناژ های بالا برای جرثقیل ها استفاده می شود و به راحتی اجسام سنگین را وزن کرده و اطلاعات آن را ارسال می کند.

باسکول جاده ای

باسکول‌های جاده‌ای برای اندازه گیری وزن وسائل نقلیه است. البته، این تجهیزات با نام‌های دیگری نیز معروف هستند که بر اساس کاربرد آنها می‌توان باسکول کامیون کش، تریلی کش، نیسان کش و دامپ تراک را نام برد. نصب و راه اندازی این باسکول‌ها مطمئنا زمان بیشتری را نسبت به سایر مدل‌ها نیاز دارد و دو نوع از آن‌ها به صورت توکار و روکار برای استفاده موجود است.

در صورت نیاز، می‌توانید از مدل‌های پیش ساخته استفاده کنید که زمان نصب کمتری دارند. نصب این مدل‌ها در حدود 3 روز انجام می‌شود.

در این دسته، باسکول‌های تمام فلز وجود دارد که با در نظر گرفتن اجرای فونداسیون تقریبا یک ماه زمان برای نصب نیاز است. البته، مدل دیگر نیز وجود دارد که بتن فلز نام دارد و در مقایسه با دیگر مدل‌ها زمان بیشتر و حدود 2 ماهه یا 2.5 ماهه برای راه اندازی آن نیاز است.  

با ما تماس بگیرید

انواع باسکول جاده ای

باسکول تریلی کش

باسکول تریلی کش یکی از زیر مجموعه‌های تجهیزات جاده‌ای هستند که قدرت توزین 60 تنی را دارند. این تجهیزات دارای دو نوع تقسیم بندی می‌شوند که 6 لودسل و 8 لودسل هستند.

باسکول کامیون کش

یک مدل دیگر از باسکول‌های جاده‌ای نیز در اختیار کاربران وجود دارد که با نام باسکول کامیون کش معروف است. این تجهیزات قدرت توزین 50 تنی را دارند و در صنعت حمل و نقل و لجستیک محصولات کاربرد ضروری برای آن‌ها تعریف شده است.

باسکول دامپ تراک

دامپ تراک نوعی وسیله نقلیه باری است که برای کاربردهای خاصی از آن استفاده می‌شود. برای مثال، در جابجایی شن و ماسه می‌توان از این وسیله سنگین باری استفاده کرد. برای وزن کردن این وسیله، باسکول اختصاصی طراحی و تولید شده است که قدرت توزین ظرفیت‌های سنگین تا 80 تن را نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

ظرفیت وزنی باسکول جاده ای

علاوه بر محل کاربرد این تجهیزات، می‌توان یک دسته بندی دیگر نیز بر اساس ظرفیت وزنی ارائه داد. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید بازه ظرفیت وزنی در باسکول‌های جاده‌ای بین 5 تا 200 تن است که میزان قابل توجهی به حساب می‌آید.

  • باسکول 10 تنی: باسکول 10 تنی قابلیت نصب روی یک سطح کوچک را دارد و این مدل مناسب وسائل نقلیه‌ای با طول 6 متر یا کمتر است. تعداد لودسل 4 عددی در این مدل‌ها به کار گرفته می‌شود.
  • باسکول 50 تنی: باسکول‌های 50 تنی کاربرد بسیار زیادی دارند و از آن‌ها می‌توان برای وزن کردن وسائل نقلیه‌ای که طول حداکثر 8 متر دارند استفاده کرد.
  • باسکول 80 تنی: باسکول 80 تنی معمولا دارای 8، 10 یا 12 لودسل دقیق و قابل اتکا است که برای توزین وسائل نقلیه بسیار سنگین از آن‌ استفاده می‌شود.

پلتفرم باسکول وسایل نقلیه

در بخش‌های قبلی حتما به جواب سوال انواع باسکول چیست رسیده‌اید. با این حال، یک دسته بندی دیگر نیز برای این تجهیزات تعریف شده است که بر اساس صفحه پلتفرم شناخته می‌شود.

بتنی

پیاده سازی باسکول بتنی زمان بیشتری در مقایسه با مدل‌های پیش ساخته خواهد برد. این به دلیل نیاز به طراحی و پیاده سازی صفحاتی است که از بتن به همراه فلز تشکیل شده‌اند.

فلزی

صفحات فلزی نیز برای پیاده کردن باسکول مورد استفاده قرار می‌گیرد که مقاومت بسیار بالایی نیز دارند. از این صفحات می‌توان برای بخش‌های تولیدی و کارخانه‌ها استفاده کرد.

لودسل باسکول جاده ای

لودسل باسکول چیست؟ این ابزار یکی از اصلی‌ترین بخش‌های باسکول‌های جاده‌ای است. در واقع، بدون داشتن یک لودسل نمی‌توان وزن را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرد.

لودسل وظیفه تبدیل نیرو را بر عهده دارد و به نوعی می‌توان آن را یک حسگر الکترونیکی به حساب آورد. در نهایت، سیگنال تولیدی توسط لودسل‌ها به یک بخش پردازشی ارسال می‌شود تا پس از بررسی آن، اطلاعات قابل فهم انسان روی صفحه نمایش در اختیار کاربر قرار بگیرد.

لودسل استوانه ای

لودسل استوانه‌ای یکی از مدل‌های پرکاربرد است که دقت بالایی نیز برای اندازه گیری وزن ارائه می‌دهد. این ابزارها بیشترین کاربرد را در باسکول‌های 50 یا 60 تنی دارند.

لودسل فشاری

لودسل فشاری یکی از ابزارهای اصلی در باسکول‌های جاده‌ای است. این محصولات دارای تحمل وزن بسیار بالایی هستند و از آن‌ها در مواقعی استفاده می‌شود که دقت بالا به همراه تحمل وزن عالی مد نظر سازنده باسکول است.

ملزومات باسکول چیست؟

برای پاسخ به سوال ملزومات باسکول چیست، بهتر است ابتدا به این نکته اشاره کنیم که یک باسکول از بیش از 10 بخش تشکیل شده است. در نهایت، این بخش‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند تا به صورت واحد یک ابزار قدرتمند را تشکیل دهند.

لودسل باسکول

لودسل باسکول یکی از بخش‌های الکترونیکی اندازه گیری وزن است. معمولا 6 تا 8 عدد لودسل در یک باسکول جاده ای استفاده می شود. با توجه به صفحه اندازه گیری وزن و به دلیل توزیع همگون بار، تعداد لودسلهای قابل استفاده متفاوت است. به طور کلی، با افزایش اندازه باسکول‌ها، تعداد لودسل‌های بیشتری نیز برای ساخت آن نیاز است.

لودسلهای فشاری با شکل استوانه از متداول ترین سنسورها برای باسکول جاده ای است.

مانتینگ لودسل

 اتصالات و پایه مناسب از ضروریات نصب اصولی لودسل در هر سیستم توزین هست. معمولا لودسلهای مناسب باسکول دارای مقره های آماده برای جای گذاری لودسل است که به آن مانتینگ هم گفته می‌شود.

جانکشن باکس

جانکشن باکس یا همان جعبه تقسیم یک بخش ضروری برای سیستم‌های توزین است. جانکشن باکس دارای چندین ورودی است که سیگنال کلیه لودسلها وارد آن می شود و یک سیگنال واحد برای نمایشگر ارسال می نماید. همچنین جانکشن باکس امکان بالانس کردن باسکول یا در اصطلاح گوشه گیری را فراهم می نماید.

نمایشگر اصلی

نمایشگر LCD یا LED برای نمایش اطلاعات نهایی در یک باسکول وجود دارد. نمایشگر وزن به صورت مستقیم به سنسور متصل می‌شود و به صورت آنی توانایی نمایش وزن با دقت بالا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. همچنین برخی نمایشگرهای باسکول امکان ورود اطلاعات  خودرو و راننده را از طریق اپراتور میسر کرده اند.

نمایشگر جانبی

در بسیاری از سیستم‌های توزین شاید نیاز به یک نمایشگر جانبی نیز احساس شود. برای نمونه، زمانی که قرار است در 2 محل به اطلاعات وزن دسترسی داشته باشید. نمایشگر جانبی برای این کار در زمان نصب این مدل تجهیزات در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

پرینتر

برای چاپ اطلاعات وزن به صورت آنی، از پرینتر جانبی استفاده خواهد شد. به این صورت، پس از وزن کردن وسیله نقلیه تنها نیاز به فشردن یک کلید دارید تا اطلاعات روی برگه مورد نظر چاپ شود.

کاربرد باسکول در صنایع مختلف

باسکول صنعتی از تجهیزات الزامی است که از آن می‌توان در صنایع مختلف استفاده کرد.

  • صنعت مواد غذایی: در صنایع غذایی با اسفتاده از تجهیزات توزین دقیق و اندازه گیری وزن مواد اولیه، میتوان کیفیت محصولات تولیدی را افزایش داد.
  • صنعت داروسازی: صنایع داروسازی از مهم‌ترین بخش‌هایی هستند که در آن نیاز به ترازو های دقیق است. نبود این تجهیزات باعث خواهد شد تا مشکلات بزرگی در عملیات تولید دارو به وجود آید.
  • صنعت شیمیایی: در تجهیزات توزین که در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده از لودسل‌های بسیار دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است. در این صنایع تولید محصول نهایی که کیفیت مناسبی نیز داشته باشد، نیازمند به کارگیری تجهیزات قابل اطمینان است.
  • صنعت خودروسازی: برای تولید، مونتاژ و تحویل خودروها یا ابزارهای جانبی نیاز به استفاده از باسکول صنعتی است. بنابراین، یکی از کاربردهای ضروری باسکول‌ها در صنایع خودروسازی و بخش‌های مرتبط با آن است.